Broker voor IPO’s en beursgangen

Als jij je in de beleggingswereld begeeft, dan kun je besluiten om te beleggen in IPO’s. Wil je dat doen, dan doe je bij voorkeur een beroep op een broker die daarin gespecialiseerd is. Freedom24 is zo’n broker.

Populair onder onze bezoekers: Verdien geld door aandelen te kopen en te verkopen met Freedom24 zodra ze op de beurs worden genoteerd. De prijzen kunnen met tientallen of zelfs honderden procenten stijgen! Bekijk de mogelijkheden hier >

IPO: een eerste uitgifte van aandelen op de beurs

Een IPO is een eerste uitgifte van aandelen op de beurs De afkorting staat voor Initial Public Offering, een beursgang in goed Nederlands. Bedrijven gaan naar de beurs en stellen nieuwe aandelen publiekelijk beschikbaar. Jij als particuliere belegger kunt die aandelen dan vervolgens kopen op de beurs. Er zijn verschillende brokers – makelaars in aandelen- waar je nog voor de eerste handelsdag aandelen kunt kopen. Dit kan door vooraf in te schrijven op een bepaald aandeel. Overigens geldt in een dergelijk geval vaak wel een minimuminleg. Inleggen in een beursgang kan prima als je gebruik maakt van de diensten van Freedom24. Deze broker biedt zeer regelmatig IPO’s aan met een minimuminleg van tweeduizend euro. Het platform hanteert hierbij een zogenaamd reputatiesysteem. Dit vergroot nadrukkelijk de kans om in het bezit van aandelen te komen. Zoals gesteld biedt Freedom24 zeer regelmatig IPO’s aan. Daarbij geldt dan een minimuminleg van tweeduizend euro.

NL 970x250

Hou rekening met een lock-up periode

Als je besluit te kiezen voor IPO’s, dan krijg je te maken met een zogenaamde lock-up periode. Aandeelhouders mogen in die periode geen aandelen op de beurs verhandelen. Een dergelijke periode duurt bij Freedom24 93 dagen. In deze periode kunnen de aandelen overigens fors in waarde stijgen. Aan de andere kant kunnen de aandelen dan ook in waarde afnemen uiteraard.

De voordelen van beleggen in IPO’s bij Freedom24

Investeren in IPO’s heeft zo zijn voor- en nadelen. Als ondernemingen publieke aandelen uit willen geven, dan kun je er vanuit gaan dat het goed gaat met het bedrijf. In de regel wordt met het opgehaalde geld het bedrijf verder uitgebreid en wordt bijvoorbeeld de stap naar het buitenland gemaakt. Door al in een vroeg stadium via Freedom24 aandelen aan te schaffen, kan het zomaar zijn dat je voor relatief weinig geld zeer succesvolle aandelen in handen kunt krijgen.

Hoeveel aandelen en wat zijn de precies waard?

Voor de aandelen op de beurs worden uitgegeven, moet een onderneming altijd bepalen hoeveel aandelen precies uitgegeven moeten worden en wat hiervan de waarde is. Doorgaan wordt de waarde bepaald door de investeringsbank. Zeker als er geen historische gegevens zijn, is de waardering van de introductieprijs geen sinecure. Bij de uitgifte van een IPO worden om die reden ook vaak vermogensbeheerders betrokken.

Kies jij ook voor Freedom24?

Mocht je beleggen in IPO’s wel zien zitten, dan kan Freedom24 jouw perfecte broker zijn. Deze broker maakt beleggingen voor iedereen mogelijk. Je kunt bij deze broker handelen in onder meer aandelen, ETF’s en obligaties. Beleggen – ook in IPO’s – bij Freedom24 is snel en zeer simpel. Je kunt al binnen tien minuten een effectenrekening openen. Met Freedom24 kun je handelen in ETF’s, obligaties en opties, en dat op de belangrijkste Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen en dat tegen de beste voorwaarden in Europa. Logisch dus dat jij ook voor Freedom24 kiest.

Goed om te weten: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies in.

5/5 - (4 stemmen)

Plaats een reactie