Trade Republic of DEGIRO

Heel het Leven bestaat uit maken van keuzes. Wie de meeste juiste keuzes maakt, komt het verst. Toch is kiezen niet altijd even gemakkelijk. Neem nou de keuze tussen Trade Republic of DEGIRO als je op zoek bent naar een geschikte broker. De twee brokers hebben elk zo hun voordelen. En maak dan maar eens de juiste beslissing. We proberen je hier een handje te helpen als je voor de keuze Trade Republic of DEGIRO staat.

Ontdek de mogelijkheden van commissievrij beleggen bij Trade Republic >
of
Bekijk de mogelijkheden van goedkoop beleggen bij DEGIRO >

De verschillen en raakvlakken maken de keuze Trade Republic of DEGIRO moeilijk

Het eerste verschil? Dat is de afkomst van de brokers. Met Trade Republic heb je te maken met een Duitse broker. Aanvankelijk was de eerste mobile only broker alleen actief in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Ondertussen probeert het echter heel Europa te veroveren. DEGIRO is een Nederlandse broker, die in 2008 werd opgericht. Wat DEGIRO en Trade Republic gemeen hebben is dat beide brokers op uitstekende wijze gereguleerd worden. DEGIRO wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Middelen en de Nederlandsche Bank, Trade Republic door de Bundesbank en BaFin.

Platform van Trade Republic en de crypto’s van DEGIRO

Wat betreft de producten die aangeboden worden, ontlopen beide brokers elkaar niet zo heel erg veel. Bij Trade Republic zijn dat aandelen, ETF’s en derivaten, DEGIRO voegt daar nog crypto aan toe. Binnen de mobile only broker speelt het platform waarop verhandeld wordt uiteraard een zeer belangrijke rol. Dit platform is duidelijk van structuur en biedt snelheid. Het platform is bovendien door iedereen te begrijpen. Niet voor niets is de helft van de nieuwe gebruikers van Trade Republic beginnend belegger. Het platform is ook intuïtief in gebruik.

Geen opnamekosten of een minimale storting

DEGIRO werkt met de laagste vergoedingen op de markt en beschikt eveneens over een goed ontworpen web- en mobiel handelsplatform dat ook al gemakkelijk in gebruik is. Je betaalt bij DEGIRO geen opnamekosten en van een minimale storting is ook al geen sprake. Wat betreft de kosten betaal je bij Trade Republic ook nooit de hoofdprijs. Het gebruik van het platform is bij deze Duitse aannemer echt veilig, niet in de laatste plaats omdat er gewerkt wordt met SSL-encryptie.

Waarschuwings- en pusberichten

Voordeel van de app die het Duitse Trade Republic je biedt, is dat je steeds altijd en overal met je aandelen aan de slag kunt, ongeacht waar je ook bent. Dat bied je de volledige flexibiliteit in de effectenhandel en dat is wel zo prettig. Van de broker krijg je waarschuwingen en pushberichten mocht daar noodzaak voor zijn. DEGIRO biedt dat beetje extra door het aanbod van crypto’s, jammer is wel dat er bij de Nederlandse broker geen demo account beschikbaar is.

Conclusie: de keuze Trade Republic of DEGIRO is een heel lastige. Beide brokers hebben hun eigen voordelen. Het is maar net wat het best aansluit bij jouw specifieke wensen. Overigens kun je elders op deze website prima de brokers met elkaar vergelijken. Op basis van die uitkomst kies je altijd de voor jou perfecte broker, die met de beste voorwaarden vooral.

Waarom is het zo lastig te kiezen voor Trade Republic of DEGIRO?

De brokers hebben overeenkomsten, maar onderscheiden zich daarnaast op andere vlakken. Daarom is het lastig de twee brokers goed met elkaar te vergelijken. Het is maar net wat jouw specifieke wensen zijn en welke broker daar het best bij aansluit.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de brokers?

Daar waar het handelsplatform van Trade Republic van uitzonderlijke klasse en gebruiksvriendelijk is, daar biedt het Nederlandse DEGIRO weer de mogelijkheid om in crypto’s te handelen. Het kan precies ene reden zijn om voor een van deze brokers te kiezen.

Waarom is het verstandig de brokers te vergelijken?

Door de brokers hier op deze website te vergelijken, vind je precies die broker die aansluit bij jouw specifieke wensen. Bovendien vind je de broker die jou de beste voorwaarden kan bieden.

5/5 - (18 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen