Trading 212 of Plus500?

Trading 212 of Plus500?

Met Plus500 hebben we een zeer goede broker van benoemd die menig prijzen heeft gewonnen. Daarmee zou je kunnen stellen dat de vergelijking Trading 212 of Plus500 niet zo moeilijk is. Welnu, zo groot zijn de verschillen ook weer niet. Integendeel. Ook Trading 212 viel in de prijzen overigens. Het werd opnieuw runner-up bij de beste trading app van 2020. En dat voor het tweede jaar op rij.

Lees meer over Trading212 >

Lees meer over Plus500 >

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.

Trading 212 of Plus500: de verschillen zijn klein

Plus500 geldt als een van de toonaangevende brokers ter wereld. Die roem maakt het ook ruimschoots waar. Je verhandelt CFD’s op financiële instrumenten als bijvoorbeeld Forex, aandelen, grondstoffen, cryptocurrencies, opties en indices. Plus500 biedt strakke spreads en berekent geen commissies, waarbij meteen een raakvlak met Trading 212 genoemd is. Want het niet rekenen van commissies wordt bij Trading 212 gezien als een sterk punt. Bovendien haakt het aan bij de missie die de broker heeft, het democratiseren van de financiële markt. Trading 212 wil de financiële markt toegankelijk maken voor iedereen, onder meer dus door geen commissies te rekenen. Wil je meer weten over de commissies en de kosten? Kijk dan elders op dit platform waar brokers vergeleken worden en waar al je vragen over beleggen en aandelen beantwoord worden.

Een zeer gebruiksvriendelijke app

Trading 212 of Plus500?

Wat beide brokers ook al gemeen hebben is een zeer gebruiksvriendelijke app. De app van Trading 212 wint het op punten van Plus500 al kun je met de app van beide brokers meer dan uitstekend uit de voeten. Ze bieden vooral gemak. Niet voor niets werd de app van Trading 212 al voor het tweede jaar runner-up. Ongetwijfeld is de derde keer scheepsrecht en zal het de eerste plaats pakken zoals het dat in Engeland en ook Duitsland wel al deed overigens. Plus500 is nog net iets completer als gekeken wordt over de gehele linie.

Meer gemeen dan dat er verschillen zijn

Toch hebben de brokers meer gemeen dan dat er verschillen zijn. De brokers brengen beide in de praktijk wat ze beloven en bieden de gebruikers gemak en service. Niet voor niets worden beiden klantenservices geprezen. Dag en nacht kun je met vragen bij een team van specialisten terecht. Dat de brokers de consument serieus nemen blijkt ook wel dat ze beide een demoaccount aanbieden, of je nou kiest voor Trading 212 of Plus500. Met dit account kun je in eerste instantie de wereld van aandelen en beleggen verkennen en zonder risico wennen aan de handen in aandelen. Daarmee biedt zowel Trading 212 en Plus500 mensen de gelegenheid pas de beursvloer te betreden als de basiskennis en de praktijk van de beurs inzichtelijk is gemaakt.

Vergelijk ook de andere brokers

Om met een verschil te eindigen; je kunt bij Plus500 weer meer met CFD cryptocurrencies. Bij Plus500 kun je met een reeks CFD cryptovaluta aan de slag. Trading 212 doet het met de grote cryptocurrencies. Daarmee wordt het verschil precies aangegeven. Kiezen tussen Trading 212 of Plus500 is kiezen tussen twee uitstekende brokers waarbij Plus500 in alles net ietsje meer te bieden heeft. Voor je aan de slag gaat en daadwerkelijk gaat handelen, raden we je aan eerst nog even de andere brokers te vergelijken. Dat kan prima elders op dit platform.

Kiezen voor Trading 212 of Plus500, is dat lastig?

Het valt inderdaad niet mee om een keuze te maken tussen Trading212 of Plus500. Beide brokers mogen er namelijk echt zijn en hebben Nederlandse beleggers veel te bieden. Door deze brokers goed met elkaar te vergelijken, kun je gemakkelijker een keuze maken tussen deze twee brokers.

Wat zijn verschillen en overeenkomsten van Trading212 en Plus500?

Kies je voor deze brokers, dan krijg je in elk geval niet te maken met commissies. Plus500 geldt als toonaangevend in de wereld, die rol past Trading212 nog niet. Beide brokers zijn wel zeer toegankelijk en beide brokers bieden een zeer gebruiksvriendelijke app om mee te handelen. Bij beide brokers heb je overigens ruim voldoende handelsmogelijkheden.

Wat vind je op BrokersVergelijken.nl?

Op deze website lees je onafhankelijke informatie over de beste brokers. Vervolgens kun je die brokers op deze website goed en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat jij de voor jou beste keuze maakt.

5/5 - (16 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)