FXFlat of eToro

Soms zou je wensen dat je niet hoefde te kiezen en dat alles duidelijk was. Hoe anders is dat echter als je een keuze maakt voor een broker. Zo kunnen we hier nu al stellen dat het heel lastig kiezen is. Kies je FXFlat of eToro? Je kunt op deze website de brokers met elkaar vergelijken en op basis daarvan een keuze maken. We helpen je een handje om de juiste keuze te maken en gaan hier FXFlat en eToro nader aan je voorstellen en vergelijken.

Open een rekening bij FXFlat

of lees meer informatie >

Vergelijk 5 brokers voor je een keuze maakt:
Freestoxx broker vergelijken✅ Zelf NYSE en NASDAQ aandelen en opties kopen
Geen ordercommissie: € 0,- commissie!
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
Gratis real-time koersen na 1 order
Probeer het nu Gratis & Vrijblijvend met een Demo rekening >


of direct starten
Trade Republic broker vergelijken✅ Bouw vermogen op met één app voor aandelen, ETF’s, en spaarplannen
Gratis periodiek beleggen en geen orderkosten op trades
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 1,-
Verdien 2% p/j rente op je onbelegd saldo
Bekijk alle voordelen en open gratis een rekening >


of direct starten
Scalable Capital broker vergelijken✅ Zelf eenvoudig beleggen
Beleggen zonder commissie én sparen met hoge rente!
✅ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 1,-
Beleggen in 7500 Aandelen, ETF en meer. Onbelegde inleg levert je 2,3% spaarrente op met PRIME+.
Ontdek de voordelen van Scalable Capital >


of direct starten
✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 3000,-
Vraag gratis informatiepakket aan
Ontvang Gratis het e-book "Succesvol beleggen met opties"


of direct starten
Etoro broker vergelijken✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 50,-
Open gratis rekening
Koop Aandelen zonder commissie- of beheerkosten


of direct starten
Easybroker vergelijken✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Gemakkelijk beleggen met lage tarieven. Geen beheerskosten!
Start Vandaag open een rekening


of direct starten
DEGIRO vergelijken
✅ Zelf beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Betaal 0,- commissie voor DEGIRO kernselectie
Open nu gratis een rekening voor écht voordelig beleggen >


of direct starten
Centraal Beheer Beleggen✅ Laten beleggen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Open gratis rekening
Actie: ontvang € 65,- bonus


of direct starten
Brand New Day Beleggersrekening vergelijken✅ Zelf beleggen in grote indexfondsen
✅ Minimale inleg: € 0,01
Geen stortingskosten en kosteloos switchen tussen fondsen
Open gratis de vrij opneembare beleggingsrekening


of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen. De volgorde van de brokers is bepaald op basis van interesse van bezoekers.

Wat kies je, FXFlat of eToro

FXFlat staat bekend om de lage kosten die het hanteert. eToro echter, rekent helemaal geen kosten. Gratis handelen is ook écht gratis handelen bij deze broker, die je aandelen en ETF’s biedt. Wat de brokers gemeen hebben is de betrouwbaarheid. FXFlat is van origine een Duitse onderneming dat met het hoofdkantoor gevestigd is in de nabijheid van Düsseldorf. eToro is gevestigd op Cyprus, terwijl het ondertussen ook kantoren heeft in Londen en Tel Aviv. Van de twee brokers en bij de keuze FXFlat of eToro geldt FXFlat als de meest ervaren partij van de twee, met meer dan twintig jaar ervaring. eToro is van 2006 en werd pas in 2019 een investeringsplatform met copy trading.

eToro is uniek vanwege copytrading

Met copy trading is meteen het unieke van eToro genoemd. Bij deze broker kun je namelijk de investeringen van succesvolle handelaren bekijken, volgen en zelfs kopiëren. Bij FXFlat werk je met Meta Trader 4 en 5. Het unieke van FXFlat is dat het de mogelijkheid biedt om vanaf elke computer in te loggen. Voor beleggen met de Duitse broker is namelijk geen software noodzakelijk. Je kunt dus vanaf elke computer inloggen en handelen wanneer je wilt. En zo hebben beide brokers unieke functionaliteiten.

Twee zeer gebruiksvriendelijke brokers

Wat beide brokers gemeen hebben is gebruiksvriendelijkheid. Het webplatform is zeker bij FXFlat eerder sober dan uitbundig. Hetzelfde geldt voor eToro. Dat hoeft echter niet meteen een nadeel te zijn, zeker niet voor de bestaande belegger. Die vaart wel bij het overzichtelijke platform dat geboden wordt en leert zo snel de weg in de beleggingswereld te bewandelen. Het is overigens altijd verstandig om voor je kiest voor een bepaalde broker die brokers met elkaar te vergelijken. Op die manier vind je precies die broker die voldoet aan jouw wensen en die je de beste voorwaarden kan bieden. Vergelijken kan prima hier op de website. Kijk dan wel verder dan alleen naar de kosten. Zoek die broker met de beste prijs- kwaliteitsverhouding en die aansluit bij jouw specifieke wensen. Wat voor een ander de beste broker is, hoeft dat niet beslist voor jou ook te zijn.

Niet heel erg transparant

Nog een overeenkomst tussen de twee brokers? Zowel FXFlat en eToro bieden beginnende beleggers een gratis demoaccount aan. Op die manier kun je de eerste beginselen van beleggen onder de knie krijgen, zonder dat je meteen financiële risico’s loopt. En dat is geen overbodige luxe, want de beleggingswereld is niet altijd heel transparant.

Wat maakt FXFlat en eToro zo bijzonder?

De twee brokers hebben beide iets dat dat ze uniek maakt. Bij eToro is dat copy trading, waarbij je het gedrag van top beleggers kunt kopiëren. Bij FXFlat is dat het feit dat je zonder software en dus via elke computer in kunt loggen op het platform.

Hebben de twee brokers ook overeenkomsten?

Ook dat is het geval. Zo hebben ze beide een zeer gebruiksvriendelijk platform dat het ook voor beginners erg prettig maakt. De kosten zijn bij beide brokers ook laag in vergelijking met andere brokers, al wint eToro het wat dat betreft toch op punten van FXFlat.

En wat is de rol van brokersvergelijken.nl dan precies?

Via deze website kun je de brokers snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Op die manier kun je snel de voor jou beste broker vinden die je de beste voorwaarden biedt en tegemoet komt aan jouw specifieke wensen.

5/5 - (35 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)