Trading212

Trading 212
Trading212

Broker Trading212 staat er goed op. Dat heeft te maken met het ontbreken van commissiekosten en met de veiligheid die geboden wordt. Ook de zeer gebruisvriendelijke app spreekt veel mensen aan. Niet voor niets is het in zowel Engeland als Duitsland al de meest gebruikte app. Trading212 biedt bovendien een zeer uitgebreid aanbod handelsinstrumenten met cryptocurrencies, forex en CFD’s.

Open gratis een rekening bij Trading212 >

of lees meer informatie

Trading212: leer handelen met een demoaccount

Hoewel het altijd verstandig is om eerst altijd de informatie die elders op dit platform aangeboden wordt goed tot je te nemen en de brokers met elkaar te vergelijken, biedt Trading212 beginners ook de mogelijkheid om eerst via een demoaccount te handelen. Zo leer je wat beleggen inhoud en loop je dus geen financiële risico’s. Het is belangrijk je goed voor te bereiden op de handel in aandelen. Transparant is die wereld namelijk niet.

Trading212 demoaccount: oefenen met beleggen

Je handelt volkomen veilig

Over de veiligheid van Trading212 hoeft niemand zich zorgen te maken. Zo wordt gewerkt met SSL-versleuteling. Wat gebruikers erg aan zal spreken is het feit dat er met iDeal betaald kan worden en dat je gewoon in de Nederlandse taal gebruik kunt maken van de klantenservice. Opvallend, die klantenservice staat 24/7 voor je klaar. De veiligheid van Trading212 wordt verder gewaarborgd door het Financial Services Compensation Scheme en het feit dat het geld van de klanten op afzonderlijke bankrekeningen staat. Gaat het bedrijf failliet, dan ben jij je geld dus niet meteen kwijt. Verder geldt een negatieve balansbescherming en is sprake van stop loss. Dat wil zeggen dat er automatisch gesloten wordt als een bepaalde marktprijs bereikt is.

24/7 een veiligheidsteam actief

Dat de veiligheid heilig is voor Trading212 blijkt ook welk uit het feit dat er 24/7 een veiligheidsteam actief is. Het controleert en analyseert en zorgt er vooral voor dat jij veilig handelt via de broker. De klantenservice van Trading212 is steeds bezet en daardoor kun je 24/7 terecht met al je vragen. Dit kan via e-mail, telefoon, een speciaal contactformulier en via live chat. Het maakt van de broker een zeer betrouwbare en transparante broker.

Je betaalt geen commissies

Trading 212 rekent geen commissies. Dat doet het omdat het de financiële markt wil democratiseren. Met andere woorden; het wil de financiële markt voor iedereen toegankelijk maken. In die missie slaagt de broker met glans. Overigens is het de eerste Europese broker die geen commissies rekent en beleggen zo wel heel aantrekkelijk maakt. Laagdrempelig ook vooral. Ook de spreadkosten die wel gehanteerd worden zijn laag. Spreadkosten zijn het verschil tussen de aan- en verkoopprijs. Concluderend kun je stellen dat de broker vooral gemak biedt en door het uitblijven van commissies zeer laagdrempelig is. De veiligheid is gewaarborgd en ook je geld stort je veilig en gratis. Je kunt al instappen voor een minimum deposit van 29 euro overigens, ook een bedrag waardoor het handelen in aandelen erg aantrekkelijk en voor iedereen mogelijk wordt.

Lees je goed in

Wil je meer weten over de andere brokers die er zijn en je eerst goed inlezen over alles wat met beleggen en aandelen te maken heeft? Check dan de informatie die je elders op dit platform vindt. Het is niet gemakkelijk om je zonder kennis van zaken in de aandelenwereld te begeven. En dat is dus ook beslist niet nodig.

Beleggen en handelen is nooit zonder risico

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

5/5 - (13 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen