Plus500 of DEGIRO?

Plus500 of DEGIRO: brokers vergelijken

Het is handig om zelf een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders van het zelf online beleggen op de Nederlandse markt, voordat je zelf een beleggersrekening opent. Zo weet je zeker dat de broker die je hebt uitgekozen diensten en extra services biedt die goed aansluiten bij jouw behoeften. Ga je voor het eerst zelf beleggen? Of laat je jouw geld liever voor je beleggen door de experts? Beide opties zijn mogelijk. Wanneer je wilt kiezen tussen Plus500 of DEGIRO is het goed om te weten dat je bij deze aanbieders zelfstandig gaat beleggen. Uiteraard kun je wel gebruik maken van tips. We vertellen je graag meer.

Broker Plus500
DEGIRO vergelijken
Beleggen inCFDCFD
Aandelen
Obligaties
Opties
Futures
Educatie Oefenen met € 40.000 nepgeldMinder mogelijkheden
Kosten openen rekeningGratis demorekeningGratis
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Lees meer, klik hier!
of direct starten
Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Plus500 disclaimer: 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.

Waar kun je in handelen bij Plus500 of DEGIRO?

Plus500 richt zich voornamelijk op het mogelijk maken van het beleggen in CFD’s. Bij DEGIRO vind je meer mogelijkheden. Hierdoor vinden veel mensen het makkelijker om te starten met het beleggen bij DEGIRO. Het openen van een beleggersrekening is zowel bij Plus500 als bij DEGIRO gratis. Je betaalt uiteraard wel kosten voor het handelen. Deze kosten liggen het laagst bij DEGIRO. Toch zijn er absoluut voordelen wat betreft het kiezen voor Plus500 als handelsplatform. Deze aanbieder van het beleggen is bijzonder gebruiksvriendelijk voor degenen die zelf de eerste stappen willen zetten op weg naar een goed rendement. Wees er ook van bewust dat je geld kan verliezen.

Leren beleggen met de oefenrekening van Plus500 of DEGIRO

Plus500 biedt veel mogelijkheden wat betreft het zelf leren beleggen. Zo vind je veel duidelijke informatie op de website van deze aanbieder. Je kunt gratis een rekening openen en starten met het zelf beleggen van 40.000 Euro aan nepgeld. Zo kun je voor een bepaalde tijd ervaren hoe het handelsplatform werkt, welke opties er zijn wat betreft het beleggen en welke manier van beleggen bij jou past. Bij DEGIRO is dit niet mogelijk. Desalniettemin vind je bij DEGIRO uiteraard wel een (beknopte) uitleg wat betreft de mogelijkheden op het gebied van het zelf beleggen.

Maak zelf een vergelijking tussen Plus500 of DEGIRO en je ziet snel welke aanbieder van het beleggen het best bij je past. Wil je veel (actief) gaan handelen? Dan is het uiteraard verstandig om het verschil in kosten goed te bekijken. Wanneer je maar een klein aantal handelsacties per jaar wilt uitvoeren, heb je wellicht meer baat bij het kiezen voor Plus500, vooral als je behoefte hebt aan educatie op het gebied van het beleggen.

Bestaan er verschillen als je moet kiezen voor Plus500 of DEGIRO?

Jazeker, tussen beide brokers bestaan wel degelijk verschillen. Neem alleen al de handelsmogelijkheden. Plus500 biedt met name handel in CFD’s, terwijl DEGIRO je veel meer mogelijkheden om te beleggen kan bieden. Dat maakt DEGIRO een beter platform om te beginnen met beleggen.

Zijn er meer verschillen tussen deze brokers?

Zoals gesteld zijn er zeker verschillen tussen de brokers. Plus500 wordt gezien als meest gebruiksvriendelijke van de twee. Overeenkomsten zijn er natuurlijk ook. Ze zijn beide betrouwbaar en bovendien kunnen ze je beide een oefenrekening aanbieden om ze te wennen aan wat beleggen precies inhoudt.

Waarom bezoek je de website BrokersVergelijken.nl?

Op BrokersVergelijken.nl kun je onafhankelijk advies krijgen over de beste brokers. Vervolgens kun je de brokers goed en snel met elkaar te vergelijken om zo de voor jou perfecte keuze te maken.

5/5 - (14 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen