Trade Republic of Binck

Er zijn tegenwoordig uitstekende brokers beschikbaar. Een keuze maken valt beslist niet altijd mee. Neem nou Trade Republic of Binck. Beide brokers kunnen je meer dan uitstekend van dienst zijn namelijk, hetgeen de keuze alleen maar moeilijker maakt. De keuze voor een broker is een kwestie van smaak. Je kiest uiteraard die broker die het best aansluit bij jouw wensen. Hier op deze website kun je de verschillende brokers met elkaar vergelijken om tot de beste keuze te komen.

Ontdek de mogelijkheden van commissievrij beleggen bij Trade Republic >
of open gratis rekening

Kleine verschillen bij keuze Trade Republic of Binck

De achtergrond van de brokers is in elk geval verschillend. Trade Republic of Binck is kiezen voor Duitsland of Nederland. Trade Republic is Duits, het beursgenoteerde Binck is Nederlands. De Duitse broker wil dat beleggen voor iedereen mogelijk moet zijn, Binck is vooral de broker die zo laag mogelijke tarieven wil hanteren en die wars is van verborgen kosten. Bij Binck kun je beleggen in aandelen, opties, futures, beleggingsfondsen, turbo, trackers, obligaties en warrants, bij Trade Republic handel je gemakkelijk in ETF’s, spaarplannen, aandelen en derivaten.

Beide brokers bieden gebruiksgemak

Wat beide brokers weer gemeen hebben is het gemak waarmee je kunt beleggen. Daarom ook zijn beide brokers tamelijk populair onder beginnende beleggers. Zo is de app die je gebruikt bij Trade Republic bijzonder gebruiksvriendelijk. Vanwege het feit dat er gewerkt wordt met een app voor je smartphone, kun je altijd en overal beleggen. Wanneer jij dus wilt. De app is zeker ook voor beginners gemakkelijk te hanteren.

Zeer lage kosten en financieel gezond

Ook het gebruik van Binck biedt voordelen. De meest in het oogspringend zijn de extreem lage kosten die deze broker te bieden heeft. Ook de snelheid waarmee gewerkt kan worden is opvallend net als het gebruiksgemak. Met Binck doe je zaken met een financieel gezonde bank. Ook tijdens de financiële crisis gaf de bank geen krimp en dat zegt wel; genoeg natuurlijk.

Beschermd tot een bedrag van 100.000 euro

In financieel opzicht staat ook Trade Republic er goed op. Toezichthouder van deze broker is BaFin en je handelt bij deze aanbieder altijd zeer veilig. Zo worden de gegevens via de website versleuteld en daardoor komt jouw boekhouding en andere gegevens nooit op straat te liggen. Trade Republic hanteert geen bewaarloon en het geld van de consument is beschermd tot en met een bedrag van 100.000 euro.

Ambitieuze Europese plannen

Binck begon in Nederland, maar is ook actief in België, Frankrijk en Spanje actief en behoort daarmee tot de vijf belangrijkste brokers van Europa. Trade Republic heeft inmiddels Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk veroverd en heeft plannen ook de rest van Europa te bedienen. Wat dat betreft heb je dus te maken met twee ambitieuze brokers. Geen gemakkelijke keuze dus, Trade Republic of Binck. Je kunt de beschikbare brokers overigens elders op deze website gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Op die manier ontdek je al snel wat de voor jou meest aantrekkelijke broker is. Doe er je voordeel mee.


Waarom is de keuze Trade Republic of Binck moeilijk?

Omdat je te maken hebt met twee weliswaar verschillende, maar wel zeer betrouwbare brokers. Trade Republic is een mobile only broker, Binck moet het vooral hebben van de zeer lage prijzen die gerekend worden.

Bestaan er ook verschillen tussen Trade Republic en Binck?

Ja, die zijn er zeker. Zo is Trade Republic een mobile only broker, en werd Binck al eens uitgeroepen tot de beste broker. Want beide hebben de nadrukkelijke ambitie om door te groeien en om Europa te veroveren.

Waarom doe je een beroep op brokersvergelijken.nl?

Omdat je op deze website de brokers met elkaar kunt vergelijken. Zo krijg je snel de broker met de beste voorwaarden in beeld. Het gaat echter om het totaalplaatje, kijk dus wel verder dan alleen naar de prijs die gehanteerd wordt.

5/5 - (22 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen