DEGIRO of eToro?

degiro of etoro
Kies je voor DEGIRO of eToro?

Van de brokers in Nederland kun je DEGIRO en eToro toch wel tot de meest bekende rekenen. Niet zelden worden beide brokers in een adem genoemd. En dat terwijl er toch nogal wat verschil zit tussen beide aanbieders van aandelen. We nemen beide makelaars in aandelen hier nader onder de loep.

Een piepjonge en een meer ervaren broker

DEGIRO is een Nederlands bedrijf dat in 2018 opgericht werd. Het is nu al in achttien landen actief. DEGIRO staat bekend om de lage tarieven en de vele beleggingsinstrumenten. Het biedt aandelen, obligaties, ETF’s, CFD’s en dat op heel erg veel beurzen. eToro bestaat al langer, vanaf 2007, en is in meer dan honderd landen actief. Het bedrijf uit Israël heeft meer dan elf miljoen gebruikers en wordt gewaardeerd op 800 miljoen dollar. eToro presenteert zich vooral met de lage commissies en vooral als sociaal handelsplatform.

Wel en geen minimale inleg

Om met dat laatste te beginnen. eToro biedt CopyTrading en CopyPortfolio. Dat betekent dat je de transacties en zelfs het gehele portfolio van de meest succesvolle beleggers kunt imiteren. eToro biedt overigens ook aandelen, obligaties, ETF’s en CFD’s en geldt als een voorloper op het gebied van cryptovaluta. eToro werkt met een minimale inleg van 200 dollar, ongerekend zo’n 180 euro. DEGIRO werkt niet met een minimale inleg. Daar kun je daadwerkelijk met bijna niets beginnen met beleggen. Wil je in aandelen en ETF’s met eToro, dan kan dit vanaf een bedrag van 500 dollar. Dit is bepaald geen pluspunt van de Israëlische aanbieder, zo lezen we in verschillende reviews en ervaringen. Er is vooral onbegrip waarom dit zo is.

Beide brokers hebben uitstekende apps tot hun beschikking

Wat betreft de keuze die je hebt in ETF’s, die is bij eToro beperkt. Je hebt allesbehalve toegang tot alle beurzen. DEGIRO daarentegen, kent amper beperkingen en heeft wat dat betreft heel erg veel te bieden. Wat beide aanbieders gemeen hebben is een uitstekende mobiele app, zoals dat ook geldt voor de webapplicatie. Zowel DEGIRO als eToro bieden een zeer gebruiksvriendelijke app. Op punten lijken de meeste mensen het platform van eToro net even fraaier te vinden, al blijft dat uiteraard een kwestie van smaak. Verschil tussen de aanbieders is dat je bij DEGIRO niet in valuta handelt. Bij eToro is dat wel het geval.

Gratis handelen in aandelen met eToro

Zeker als beginnend belegger heb je vaak baat bij informatie over de aandelen. In dat kader biedt eToro net even meer achtergrond ten opzichte van DEGIRO. eToro biedt bovendien meer functies, al zul je in de praktijk bepaald niet alle beschikbare features gebruiken. Sterker nog, in de praktijk zijn dat vaak maar een beperkt aantal. Wat ook al in het voordeel van eToro spreekt is dat je zonder commissie- en beheerkosten kunt handelen in aandelen. Gratis dus. Uiteraard is dat een van de redenen dat al elf miljoen mensen gebruik maken van de diensten van deze broker. DEGIRO is ook allesbehalve duur. Het biedt ook gratis handelen in aandelen aan al geldt dat slechts voor een beperkt aantal ETF’s op een beperkt aantal beurzen. De tarieven die DEGIRO hanteert zijn overigens wel weer erg laag.

DEGIRO of eToro: vergelijk de brokers altijd eerst hier op brokersvergelijken.nl

eToro dus of DEGIRO, dat is de vraag. Voor je met een broker in zee gaat is het toch al goed om de beschikbare brokers goed met elkaar te vergelijken. Dat kan prima elders op dit platform. Pas als je alle brokers nader onder de loep genomen hebt, kun je de voor jou beste broker kiezen.

Wat zijn de grootste verschillen als het gaat om DEGIRO of eToro?

Met DEGIRO kies je voor een relatief jonge broker. eToro is al veel langer actief. eToro werkt wel met een minimale inleg, dit is bij DEGIRO weer niet het geval. In bepaalde gevallen kun je bij eToro zelfs gratis handelen in aandelen.

Zijn er ook overeenkomsten tussen beide brokers?

Ja, er zijn ook overeenkomsten tussen DEGIRO en eToro. Zo werken beide brokers met een zeer gebruiksvriendelijke app bijvoorbeeld. Dat maakte beide brokers geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren belegger.

Wat kan BrokersVergelijken.nl je bieden?

Hier op BrokersVergelijken.nl kun je alles lezen over de beste brokers. Vervolgens kun je die brokers op deze website prima met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze voor een broker en wordt kiezen tussen DEGIRO en eToro een stuk eenvoudiger.

5/5 - (17 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)