Trading 212 of Lynx

Trading 212 of Lynx?

Trading 212 of Lynx? Wie zich in deze vraag verdiept die ontdekt nogal wat verschillen tussen deze twee brokers. Op punten lijkt de balans licht door te slaan naar Trading 212. Dit is echter sterk afhankelijk van wie jij als belegger bent en wat je zoekt. Op voorhand lijkt Lynx ideaal voor Europese handelaren die op zoek zijn naar lage aandelen en ETF kosten en zoeken naar een goed mobiel handelsplatform.  Actieve CFD en FX handelaren en beleggers die nadrukkelijk op zoek zijn naar intuïtieve handelsplatformen lijken bij Trading 212 iets beter op hun plaats. Meer brokers vergelijken?  Kijk dan elders op dit platform.

Beide brokers bieden het beste op het gebied van de app

Lynx biedt een breed scala aan markten en producten en hanteert lage aandelen en ETF handelstarieven. Het mobiele platform wordt door insiders uitstekend genoemd. Daarmee kunnen we meteen een blik werpen op Trading 212, dat eveneens een uitstekende app in de aanbieding heeft. Lastig om in dit kader een winnaar aan te wijzen. Dat kan wel als het desktopplatform betreft. Gebruikers ervaren dat bij Lynx als complex, als (te) moeilijk dus. Trading 212 biedt reële aandelen en ETF’s en werkt commissievrij. Door dit te doen wil het de financiële wereld democratiseren en voor iedereen toegankelijk maken. Bij Trading 212 open je snel en eenvoudig een account en zoals gesteld wordt de app alom geroemd.

Uitstekende klantenservices en gemakkelijk geld storten

Trading 212 of Lynx?

Kijken we kritisch in de keuze Trading 212 of Lynx, dan zijn de kosten bij Trading 212 lager en open je er gemakkelijker een rekening afgezet tegen de iets omslachtigere wijze van Lynx. Ook geld storten en eventueel intrekken gaat gemakkelijker bij Trading 212. Aan de andere kant heeft Lynx wat meer markten en producten als je de keuze moet maken tussen Trading 212 of Lynx. Ook op het gebied van onderzoek staat Lynx net iets nadrukkelijker zijn mannetje en zijn de klantenservices van beide brokers meer dan goed te noemen. Op dit vlak scoren ze beide dan ook een ruime voldoende. Misschien zelfs wel ietsje meer dan dat. Op het gebied van onderwijs biedt Trading 212 weer meer, zoals het ook een demoaccount biedt om de handen in aandelen goed onder de knie te krijgen zonder risico’s te lopen. Over onder de knie krijgen gesproken. Elders op dit platform vind je alle antwoorden op vragen die betrekking hebben op aandelen en beleggen.

Beleggingsbescherming en balansbescherming

Trading 212 of Lynx? Lynx biedt het hoogste niveau beleggersbescherming terwijl Trading 212 negatieve balansbescherming biedt. Overeenkomsten zijn er ook als je het vergelijk Trading 212 of Lynx maakt. Zo beschikken ze beide niet over een banklicentie, staan ze beide niet genoteerd op de beurs en is de financiële van Lynx en van Trading 212 niet openbaar. Iedereen die in aandelen gaat doet dat om een reden. Wil op zijn of haar manier rendement maken. Beide platformen bieden die mogelijkheid en het is vooral een kwestie van wat je zoekt in beleggen. Er zijn redenen op te voeren waarom je voor een van beide zou kiezen, want beide brokers bieden significante voordelen.

Wil je behalve de keuze Trading 212 of Lynx meer brokers onder de loep nemen? Dat kan prima elders op dit platform, waar je toch je antwoorden vindt op de vragen die je hebt over aandelen en beleggen.  

Is kiezen voor Trading212 of Lynx gemakkelijk?

Nee, de keuze tussen Trading212 of Lynx is allesbehalve gemakkelijk. Je kunt bij beide brokers zowel als beginner als ervaren belegger prima uit de voeten. Dat maakt kiezen dus nog best lastig en ingewikkeld. Bovendien heb je te maken met brokers die altijd veilig en betrouwbaar zijn.

Zijn er verschillen en overeenkomsten tussen Trading212 en Lynx?

Die zijn er zeker. Zo krijg je bij Trading212 te maken met lagere kosten en kun je wat gemakkelijker een rekening openen. Bij Lynx daarentegen krijg je als belegger de beste bescherming. Overigens hebben beide brokers geen banklicentie en heb je bij beide brokers veel handelsmogelijkheden te bieden.

Welke informatie kun je lezen hier op BrokersVergelijken.nl?

Op BrokersVergelijken.nl lees je alle relevante informatie over de beste brokers. De brokers kun je vervolgens op deze website goed en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Door te vergelijken weet je zeker dat jij de voor jou beste keuze maakt en voor een broker kiest die echt bij je past.

5/5 - (37 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)