Trading 212 of DEGIRO?

Trading 212 of DEGIRO
Trading 212 of DEGIRO?

Lastige vraag; Trading 212 of DEGIRO. Zowel Trading 212 en DEGIRO bieden de mogelijk om te handelen tegen zeer geringe kosten en maken daardoor de handel in aandelen voor iedereen aantrekkelijk. Hoewel beiden brokers tal van pluspunten hebben, lijkt Trading 212 het op punten te winnen van DEGIRO. Zeker als het gaat om de beginnende belegger.

(opent in een nieuwe tab)”>Lees meer over Trading212 >

(opent in een nieuwe tab)”>Lees meer over DEGIRO >

Beide brokers maken handelen in aandelen laagdrempelig

Vooropgesteld, DEGIRO is een perfect podium voor beleggers die aandelen willen kopen en die willen houden en biedt toegang tot miljoenen aandelen op de internationale markt. Bovendien werkt het eenvoudig, want zowel de aankoop van aandelen als het beheren is erg eenvoudig. DEGIRO mag zich een goedkope makelaar noemen. Je koopt er aandelen, beleggingstrusts, obligaties en ETF’s. Trading 212 berekent geen commissies en is wat dat betreft nog goedkoper dan DEGIRO. Is aandelen bij DEGIRO al gemakkelijk, Trading 212 heeft een app die het zo mogelijk nog gemakkelijker maakt. Niet voor niets is het in het Verenigd Koninkrijk en ondertussen ook in Duitsland al de meest gebruikte app. Trading 212 is veilig en beschikt over een uitstekende klantenservice, vergelijkbaar met de service die DEGIRO biedt.

Wel degelijk verschillen; toch lastig kiezen tussen Trading 212 of DEGIRO

Trading 212 of DEGIRO
Trading 212

Toch zijn er verschillen tussen de twee brokers. Trading 212 of DEGIRO wordt wat betreft het kostenaspect licht in het voordeel van Trading 212 beslist. Dat geldt ook voor de markten en de mobiele webfuncties als de keuze tussen Trading 212 of DEGIRO gemaakt moet worden. Ook wat betreft de leer- en hulpmiddelen slaat de keuze tussen Trading 212 of DEGIRO door naar de kant van de Engelse broker, Trading 212 dus.

Eerst aan de slag met een demoaccount

Voor de beginnende belegger is Trading 212 dé broker. Dat heeft zeker te maken met het feit dat je bij Trading 212 een demoaccount kunt gebruiken om zo de handel in aandelen onder de knie te krijgen. Het is iets dat bepaald niet onbelangrijk is. De wereld van de aandelen is een allesbehalve transparante wereld en zonder enige achtergrond of kennis van zaken is het gewoon lastig rendement te halen. Daarom is een demoaccount gewoon een ideaal middel om het een en ander onder de knie te krijgen. Over de handel in aandelen en over beleggen vind je overigens elders op dit platform ook heel erg veel informatie. Het is zeer verstandig ook dien informatie goed tot je te nemen.

Winst door demoaccount en de handel in fractionele aandelen

DEGIRO staat bekend en is ook gewoon een goedkope broker. Aanvankelijk lijkt het zelfs iets goedkoper dan Trading 212. In de praktijk is dat toch (net) niet zo. Nog een groot verschil tussen beide brokers is dat Trading 212 fractionele aandelen verhandelt. Dit is bij DEGIRO niet mogelijk en ook dat verklaart de populariteit van Trading 212. Het is best lastig een keuze te maken tussen Trading 212 of DEGIRO. Beide makelaars hebben gewoon veel te bieden, zijn goedkoop en maken de gang naar de aandelenbeurs laagdrempelig. Wie beide makelaars echter naast elkaar legt die kan niet anders dan constateren dat Trading 212 het op puntjes wint. Dit met speciale dank aan de fractionele aandelen en het demoaccount waar je eerst mee aan de slag kunt.

Wil je meer weten over beide brokers en over andere brokers? Kijk dan elders op dit platform, want daar vind je alle mogelijke informatie over de beschikbare brokers.

Wat maakt kiezen tussen Trading 212 of DEGIRO zo moeilijk?

Kiezen tussen Trading 212 of DEGIRO is zo moeilijk omdat het beide brokers zijn die als zeer goed bekend staan. De brokers hebben weliswaar veel overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Dat maakt kiezen uiteindelijk best moeilijk.

Wat zijn de verschillen tussen Trading 212 of DEGIRO?

Overeenkomst tussen Trading 212 of DEGIRO is de laagdrempeligheid en het feit dat ze beide een gratis demo account aan kunnen bieden. Verschil is de prijs, waarbij Trading 212 ietsje goedkoper is. Aan de andere kant biedt DEGIRO een ongekend aantal handelsmogelijkheden.

Waarom bezoek je altijd eerst BrokersVergelijken.nl?

Op BrokersVergelijken.nl kun je alles lezen over de beste brokers, brokers als Trading 212 of DEGIRO. Je kunt deze en andere brokers vervolgens ook prima vergelijken op deze website om zo de voor jou beste keuze te maken.

5/5 - (20 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen