Freedom24 door Freedom Finance

Freedom24 door Freedom Finance is een gerenommeerde broker om te beleggen en te sparen. Het is in eigendom van het in de financiële wereld bekende Freedom Finance ( beursgenoteerd op de NASDAQ!) en groei hard wereldwijd. Ook in Nederland is Freedom24 steeds populairder aan het worden. Ze hebben een kantoor in Amsterdam en meer dan 400.000 klanten.

De rente voor sparen is 3,89% per jaar. Als je besluit om je geld vast te zetten voor een periode kan dit oplopen tot 6,42% per jaar!

of open direct een account

Broker Freedom24 vergelijken

Freedom24 voor beleggen én sparen

Het bijzondere aan Freedom24 is dat ze mogelijkheden bieden om te beleggen én om te sparen. Afhankelijk van je voorkeur, kennis en risicobereidheid kan je dus voor beiden bij het online platform terecht.

Waar kan je in beleggen bij Freedom24?

Een pluspunt van Freedom24 is dat ze veel investeringsmogelijkheden bieden:

 • Aandelen: Toegang tot grote Amerikaanse, Europese en Aziatische beurzen zoals NASDAQ, NYSE, LSE en Deutsche Börse.
 • ETF’s: Een uitgebreid assortiment van exchange-traded funds die diversificatie en toegankelijkheid bieden.
 • Obligaties: Verschillende soorten obligaties, waaronder overheids- en bedrijfsobligaties.
 • Futures en Opties: Voor de meer ervaren beleggers biedt het platform de mogelijkheid om in futures en opties te handelen.

Hoe werkt sparen bij Freedom24?

Naast beleggen kan je ook sparen met de D-rekening, de spaarrekening waar je voor onbelegd geld rente krijgt. Momenteel biedt Freedom 24 een zeer hoge spaarrente. Je hebt de keuze uit:

 • Direct opneembare D-rekening, de flexibele spaarrekening
 • Een spaarplan voor een hogere spaarrente: 3 maanden, 6 maanden of een jaar

Voordelen en nadelen van beleggen en sparen bij Freedom24

Voordelen van Freedom24

 • Zeer veel mogelijkheden om te beleggen in aandelen, ETF, obligaties, futures en opties
 • Relatief lage kosten
 • Handige app en handelsplatform
 • Naast beleggen ook mogelijkheid om te sparen met zeer hoge spaarrente
 • Garantie tot € 20.000 per persoon ( € 40.000 als je samen met een partner belegd of spaart)
 • Een kantoor in Amsterdam met uitstekende klantenservice

Nadelen van Freedom24

 • Hoewel Freedom24 in het buitenland al bekend is, is dat in Nederland nog niet het geval
 • Ze bieden voor het storten van geld nog geen mogelijkheid voor iDeal. Met creditcard of bankoverschrijving is dit wel mogelijk

Freedom24 biedt gebruiksvriendelijkheid met desktop en mobiele app

Overal beleggen met de app van Freedom24

Daar waar  veel brokers vooral roepen dat ze een gebruiksvriendelijk platform  willen bieden voor de klant, doet Freedom24 door Freedom Finance dat ook echt. Tradernet werkt eenvoudig en geldt als een van de beste browser gerelateerde desktopapplicaties die beschikbaar zijn. Ook de mobiele app van Freedom24 door Freedom Finance wordt geroemd vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Beleggen met de app van Freedom24: voor iPhone en Android beschikbaar

iPhone app freedom24

Hoe is de klantenservice van Freedom24 geregeld?

Klantenservice bij Freedom24 is beschikbaar via telefoon, e-mail, live chat en enkele andere sociale berichtenplatforms. De reactietijden zijn bijna onmiddellijk, met beleefde en behulpzaam personeel. Sinds enige tijd bieden ze ook Nederlandstalige hulp. Het openen van een account bij Freedom24 is snel, eenvoudig en volledig digitaal. Zodra je bent ingelogd, heb je ook toegang tot nuttige informatie om je te helpen bij het handelen.

Hoe meer kennis, hoe groter de kans op rendement

Hier op deze website vind je overigens alle mogelijke informatie brokers in het algemeen en brokers in Nederland. Ook lees je ervaringen die mensen met de brokers hebben. Het is zeer raadzaam die informatie tot je te nemen. Want hoe meer kennis je hebt, hoe groter ook de kans op een leuk rendement. Zonder enige kennis van zaken lijkt dat uitgesloten. Overigens biedt Freedom24 je ook de kans om gedurende een periode van dertig dagen gebruik te maken van de diensten, zonder daarvoor te hoeven betalen. Je leert zo en de broker en meteen ook de beleggingswereld kennen.

Gemakkelijk geld op je account, iDeal ontbreekt echter nog

Zoals gesteld werkt eigenlijk alles bij deze nieuwe broker gemakkelijk. Het wijst zich allemaal vanzelf. Met behulp van de credit- en debitcard en een bankoverschrijving kun je gemakkelijk geld op je account storten. Helaas kan nog geen gebruik gemaakt worden van iDeal. Daarmee is ook een van de weinige kritiekpunten van de broker benoemd, die er eigenlijk meteen na de start al prima op staat bij een groeiend aantal klanten.

Freedom Finance is een onderdeel van Freedom Holdings

Dan nog even over moedermaatschappij Freedom Finance, een bekende CIS-investeringsmaatschappij.  Freedom Finance is een onderdeel van Freedom Holdings. De onderneming houdt zich bezig met investment banking, vermogensbeheer en kapitaalmarktendiensten. Behalve op Amerika richt het zich ook speciaal op Rusland en Kazachstan.  Ondertussen is Freedom Finance al behoorlijk gegroeid. Het heeft kantoren in 32 steden in Rusland, zestien steden in Kazachstan, twaalf steden in Oekraïne, acht steden in Oezbekistan, één in Kirgizië en kantoren in Duitsland, Cyprus en Amsterdam.

Hoe betrouwbaar is Freedom24?

Freedom24 valt onder het toezicht van verschillende instanties, waaronder de Cyprus Securities and Exchange Commission en de American Securities and Exchange Commission, wat de betrouwbaarheid en veiligheid ten goede komt. Het moederbedrijf Freedom Holding is beursgenoteerd in Amerika, wat de solvabiliteit van het bedrijf onderstreept.

Is er garantie bij Freedom24?

Je geld is tot € 20.000 verzekerd door het Europese “Investor Compensation Fund”. Als je samen met je partner belegd of spaart is dat € 40.000,-. De voorwaarden van deze verzekering lees je hier (Engels) bij Freedom24 en hier (Engels) bij Europese Commissie.

Goed om te weten: beleggingen in effecten houden altijd het risico van kapitaalverlies in, en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees meer informatie op de website van Freedom24>

of open direct een account

Wat is Freedom24 door Freedom Finance?

Een broker waar je kan beleggen en kan sparen. Met meer dan 400.000 klanten en een beursgang op de NASDAQ een gerenommeerd bedrijf.

Biedt zaken doen met deze broker alleen maar voordelen?

Freedom24 door Finance Freedom biedt erg veel voordeel. Enig nadeel is wellicht dat je nog niet met iDeal geld op je account kunt storten. Je kunt hier op deze website overigens ook de brokers vergelijken.

Waarom is het goed eerst brokersvergelijken.nl te raadplegen?

Door eerst de informatie op deze website tot je te nemen vergroot je de kans op rendement aanzienlijk. Kennis is macht op de beursvloer en in de beleggingswereld.

5/5 - (25 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)