Crypto traden

Ben je op zoek naar een goede broker waarbij je crypto kunt traden? Dan is het belangrijk om je in dit onderwerp te verdiepen. Hoe meer je erover te weten komt, voordat je begint, hoe beter jouw beeld van crypto traden is. Houd er rekening mee dat je inleg minder waard kan worden. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen. Op deze pagina lees je op welke manier je crypto kunt traden en welke voordelen dit met zich meebrengt. Verder kun je op deze pagina interessante opties en brokers met elkaar vergelijken. Dit helpt je in de zoektocht naar een broker die bij jouw manier van traden past.

AanbiederMogelijkheden
Coinbase crypto broker vergelijken
Coinbase broker crypto vergelijken
Coinbase is wereldwijd een zeer populair én veilig platform om crypto te kopen, verkopen en beheren.
+ Grootste beursgenoteerde cryptobedrijf ter wereld
+ Miljoenen gebruikers wereldwijd
+ Stort snel en kosteloos geld met iDeal
+ Koop eenvoudig crypto: van Bitcoin en Ethereum tot 200 andere crypto
+ Open nu Gratis een account >


of direct starten
Freedom24 broker vergelijken
Freedom 24 bitcoin en crypto vergelijken
Ontdek hoe je met Bitcoin ETF in de waarde van Bitcoin kunt beleggen bij Freedom24. Bitcoin ETF's weerspiegelen de prestaties van Bitcoin en volgen de waarde ervan terwijl die fluctueert in overeenstemming met de marktprijs.
+ Bij Freedom24 kan je wereldwijd beleggen in ETF, Aandelen en Opties
+ Combineer beleggen met sparen: tot 6,4% spaarrente mogelijk
+ Geen minimale inleg: beleg al vanaf € 0,01
+ Meer dan 400.000 beleggers vertrouwen al op Freedom24
+ Open nu Gratis een account >


of direct starten
Plus500 crypto kopen beleggenHandel in CFD's in crypto's zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer op het populaire handelsplatform van Plus500. Zeer populair handelsplatform wereldwijd.
+ Open gratis rekening
+ Minimum eerste inleg: € 100,-
+ Gratis demoaccount: Oefen eerst je strategie met € 40.000 "nepgeld"

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.
Plus500 bitcoin kopen
of start nu

eToro bitcoin kopenBeleg in crypto's zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en meer op het populaire handelsplatform van eToro. Miljoenen gingen je voor.
+ Open gratis rekening
+ Minimum eerste inleg: $ 50,-
+ Gratis demoaccount: Oefen eerst je strategie met $ 100.000 "nepgeld"

Met beleggen of handelen van crypto loopt je vermogen risico.
eToro bitcoin kopen
of start nu


Bitvavo bitcoin kopenKoop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.
+ Eerste € 1000,- gratis handelen
+ Minimum orderbedrag: € 1,-
+ Handelskosten: 0,25%
+ Nederlandse helpdesk
Bitvavo bitcoin kopen
of start nu
Advertenties. Let op: beleggen en handelen in crypto en/of CFD gaat gepaard met risico's. Je inleg kan meer, maar ook minder waard worden.

Op welke manieren kun je crypto traden?

Wil je binnenkort crypto kopen? Dan kun je op drie verschillende manieren crypto traden. Allereerst heb je de mogelijkheid om je munten direct bij een crypto exchange te kopen. Een exchange vraagt lagere fees dan een broker, maar is wel ingewikkelder te gebruiken, zeker als je een beginnend trader bent. De tweede manier is crypto kopen via een broker. De broker is de financiële tussenpartij tussen de exchange en jij als trader. Dit is erg makkelijk en zorgt ervoor dat je als beginnend trader aan de bak kunt.

De derde manier om crypto te kopen of verkopen is via een andere trader uit je netwerk. Dit kun je zelfs op online platformen zoals eBay doen. Het is wel lastiger om de betrouwbaarheid van een andere trader te controleren.

Welke voordelen zitten er aan crypto traden?

Voordat je begint met crypto traden, wil je natuurlijk wel weten welke voordelen eraan zitten. Wanneer je voor een Nederlandse broker kiest, kun je crypto kopen met iDeal. Dit werkt erg makkelijk en snel. Log in op je account, druk op tegoed toevoegen en kies een bedrag uit. Dit bedrag kun je via een iDeal betaling op je account storten. Het mooie hiervan is dat het geld na een paar minuten al beschikbaar is. Wanneer je een trade met spoed wil maken, is dit een hele makkelijke manier om dit mogelijk te maken. Soms staat de koers ineens laag, waardoor je goedkoop extra cryptocurrency bij kunt kopen. Dan is het belangrijk dat je snel kunt handelen.

Verder kun je door klein te beginnen, steeds meer vermogen in je wallet opbouwen. Doordat de koersen snel kunnen stijgen, kun je al snel veel rendement op je inleg ontvangen. Daarnaast is het interessant om in crypto’s te beleggen, aangezien dit een onafhankelijke manier van beleggen is. Er komt geen overheid of bank aan te pas en dat maakt beleggen in crypto’s zo populair.

Bekijk en vergelijk alle mogelijkheden die je hebt, voor je een keuze maakt

Ben je er helemaal klaar voor om crypto te gaan traden, maar weet je nog niet voor welke broker je wil kiezen? Dan hebben wij op BrokersVergelijken.nl iets heel handigs voor je klaargezet. Wij hebben namelijk een compleet overzicht gemaakt van alle betrouwbare brokers waar je uit kunt kiezen. Voordat jij je definitieve keuze maakt, is het handig om research te doen naar welke broker op de lange termijn het beste bij je past. Dit voorkomt dat je na een korte tijd al je crypto alweer dient te verhuizen, aangezien de broker waar je voor koos toch niet bij je past. Zoek een broker die op de lange termijn bij jouw manier van traden past.

Verder is het belangrijk om voor een veilige broker te kiezen. Dit maakt het voor hackers lastiger om aan je crypto’s te komen. Je zou zelf ook stappen kunnen zetten in het beveiligen van je cryptocurrency door bijvoorbeeld een Ledger aan te schaffen.

Wat is crypto traden eigenlijk precies?

Steeds meer mensen besluiten te kiezen voor crypto traden. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat er geen tussenkomst is van een bank of een overheid. Crypto traden kan op verschillende manieren. Voor je begint is het wel erg verstandig om je eerst goed in te lezen, iets dat onder meer kan hier op de website BrokersVergelijken.nl.

Wat is er verder te melden over crypto traden?

Kies je voor crypto traden, dan dien je in principe een actieve belegger te zijn. Je hebt veel te kiezen uit tal van verschillende crypto’s. Kies vooral een broker waarbij je met iDeal kunt betalen, zo kun je namelijk altijd snel handelen. Kies je voor beleggen in crypto’s, dan kun je al met een klein bedrag beginnen met beleggen. Kies je voor deze manier van beleggen, dan is de kans op het maken van rendement best groot.

Welke informatie vind je hier op BrokersVergelijken.nl

Op deze website maak je kennis met de beste brokers, zeker ook om te beleggen in crypto’s. Je kunt hier brokers vergelijken. Door dat te doen, weet je zeker dat jij een keuze maakt voor een broker die echt bij je past.

5/5 - (19 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen