InDelta of DEGIRO?

InDelta of DEGIRO

Het is de drukke stad afgezet tegen de rust van het platteland. Dat is eigenlijk de uitkomst als je kiest tussen InDelta of DEGIRO. DEGIRO staat voor snelheid, actie en een levendige handel in aandelen. ETF’s, cryptocurrencies, hefboomproducten, obligaties, opties en futures. Daarbij vergeleken is InDelta een oase van rust. Deze indexbelegger werkt liever ver weg van de waan van de dag aan een gestage opbouw van het vermogen. Kwestie van smaak en kwestie van wat je precies van plan bent met je spaargeld en een keuze maken dus. Beslis overigens niet eerder dan dat je elders op dit platform alle informatie over beleggen tot je hebt genomen en de verschillende brokers met elkaar vergeleken hebt.

Meer informatie over InDelta >

Meer informatie over DEGIRO >

DEGIRO is sinds kort onderdeel van de Flatex Bank

Als je de beurs op gaat namelijk, dan dien jij je te wapenen tegen een tamelijk complexe en allesbehalve transparante wereld. Kennis is dan nadrukkelijk macht. InDelta of DEGIRO dus. De Giro is een bekroonde online broker die werkt met erg lage tarieven. Het biedt betaalbare en maatwerk financiële diensten en is sinds 2020 onderdeel van de Flatex Bank, een van de grootste Europese brokers. Nu al is duidelijk dat beide partijen elkaar prima aanvullen en dat het dienstenaanbod alleen maar verder uitgebreid zal worden. Je kunt gratis een rekening openen bij DEGIRO waarna je de toegang krijgt tot zeker vijftig beurzen in dertig landen. Daaronder bevinden zich ook Euronext, Xetra, Nasdaq en de New York Stock Exchange. Het aanbod is groot met onder meer aandelen, currencies, obligaties en futures. Opvallend is de lage prijs die DEGIRO daarvoor rekent. De broker maakt het eveneens mogelijk om altijd en overal te beleggen. Je hebt vanaf elke locatie waar dan ook ter wereld toegang tot je portefeuille.

Slim, eenvoudig en over langere termijn

Zoals DEGIRO wel degelijk meegaat in de waan van de dag, doet InDelta dat niet. InDelta indexbeleggen is de oplossing voor wie slim, eenvoudig en veilig vermogen op wil bouwen. Bij deze broker gelooft men heilig in de potentie van de financiële markten op de langere termijn. Je belegt in alle rust, ver weg van de waan van de dag en dat tegen zeer lage kosten. Het moge duidelijk zijn; bij InDelta indexbeleggen beleg je in indexfondsen. Je kiest zelf een van de negen unieke indexfondsen met daarin alles wat indexbeleggen zo aantrekkelijk maakt of je kiest voor een van de drie model portefeuilles van InDelta. Bijzonder aan de broker is dat er gewerkt wordt met gelijk-gewogen indexfondsen en met een meer dan uitstekende spreiding.

InDelta of DEGIRO; appels en peren

Is het bij DEGIRO vaak snel handelen en vooruitkijken om rendement te kunnen maken, kijk je bij InDelta voor de weg der geleidelijkheid. Je belegt voor elk doel bij InDelta en dat zonder dat er een minimuminleg geldt. Als belegger bepaal jij zelf de accenten en de richting als je zelf kiest uit een van de negen indexfondsen. Kies je voor een van de drie fondsen die InDelta al gemodelleerd heeft, dan wacht je af en zie je aan het einde van de streep dat je vermogen gegroeid is.

Beide brokers zijn flexibel

Flexibiliteit is iets wat beide brokers wel gemeen hebben. Je kunt wat dat betreft zeggen dat de keuze InDelta of DEGIRO onbeslist eindigt, Dit zou echter te gemakkelijk zijn. Overigens kan ondertussen geen van de twee brokers een gebrek aan ervaring opgespeld worden. Kiezen voor InDelta of DEGIRO is kiezen tussen appels en peren. Het zijn twee verschillende werelden waarin beleggers welk het zelfde doel hebben: rendement maken. Maar daar is dan wel zo goed als elke overeenkomst benoemd. Tip;; eerst maak je een ronde langs de thema’s over beleggen die je elders op dit platform vindt. Pas dan maak je werk van écht beleggen.

5/5 - (24 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen