Lynx of eToro?

Lynx of eToro

Nu meer en meer mensen besluiten hun spaargeld te beleggen in plaats van het op een spaarrekening bij de bank te zetten, wordt de vraag naar brokers groter. Hoe je het ook wendt of keert, als je in aandelen wilt en aandelen wilt kopen, kom je in aanraking met de brokers. Het is zeer verstandig daarbij goed gedocumenteerd te werk te gaan. Op dit platform kun je de verschillende brokers vergelijken om vervolgens de voor jou beste broker te kiezen. We stellen hier alvast Lynx en eToro aan je voor.

Etoro: Geen commissie- en beheerkosten en een sociaal handelsplatform

Elke broker heeft zo zijn sterke punten. Bij eToro wordt in dat kader meteen gewezen naar het uitblijven van commissie- en beheerkosten. Je kunt dus daadwerkelijk gratis handelen in aandelen. Voorts wordt eToro gezien als een voorloper als het gaat om cryptocurrencies. Ook de service in de vorm van CopyTrading en CopyPortfolio maakt het tot een sociaal handelsplatform. Voorts is eToro een ervaren rot binnen de wereld van de brokers. Het is actief in zestig landen. eToro kent het klappen van de zweep.

Lees meer over eToro
of maak direct een account aan >

Lynx: Uitgebreid en gevarieerd aanbod van beleggingsmogelijkheden

Als gekeken wordt naar de sterke punten van Lynx, dan wordt meteen het uitgebreide en zeer diverse aanbod van beleggingsmogelijkheden genoemd. Hier wint het ook meteen op punten van eToro, dat beduidend minder te bieden heeft. Lynx biedt bovendien concurrerende prijzen op de verschillende beleggingsvormen. Lynx maakt door webtrader het ook voor beginnende beleggers prima mogelijk om te beleggen. Daarbij biedt het veel extra’s, zeker in educatief opzet. Dan moet je denken aan webinars en seminars bijvoorbeeld. Bij Lynx wil men je echt leren wat het is om te beleggen.

Lees meer over Lynx
of vraag vrijblijvend een informatiepakket aan

Lynx of eToro: Inleggeld tussen de brokers verschilt nogal

Leren is bij eToro door CopyTrading en CopyPortfolio eigenlijk helemaal niet nodig. Kies je voor deze opties, dan kopieer jij de wijze van beleggen van de mees succesvolle beleggers of zelfs de gehele portefeuille. Heb je dus nergens meer omkijken naar. Hoewel eToro een platform biedt dat niet geheel in de Nederlandse taal gemaakt is, is het platform van Lynx nog lastiger te begrijpen. Dat wordt dan ook als nadeel beschouwd van deze broker, zeker als het de desktop versie betreft. Het mobiele platform is daarentegen weer uitstekend. Groot verschil tussen de brokers is wel de minimale inleg. Die is bij eToro namelijk 200 dollar (180 euro) en bij Lynx zelfs 3000 euro. Dat maakt nogal wat verschil. Omdat eToro dus ook geen commissiekosten rekent, is de conclusie gerechtvaardigd dat handelen in aandelen bij eToro veel goedkoper is.

Goed mobiel platform en een sociaal handelsplatform

Beide brokers zijn niet beursgenoteerd. Lynx is van de twee het meest geschikt voor Europese handelaren die op zoek zijn naar lage aandelen en ETF vergoedingen en op zoek zijn naar een goed mobiel platform. Beleggers die juist zoeken naar een sociaal handelsplatform kunnen beter in zee gaan met eToro, dit dus vanwege de opties CopyTrading en Copy Portfolio. Voordeel van Lynx is het aantal beschikbare markten en producten. Want daar kan eToro niet aan tippen.

Geen garantie op rendement

Overeenkomst tussen beide brokers is wel dat ze geen garanties geven op rendement op je geld. Die garantie heb je ondertussen bij de banken wel. Daar weet je zeker dat je geen rendement scoort en wellicht zelfs soms moet betalen voor het spaargeld dat je er op een spaarrekening heb staan. Het is dus zeker het overwegen waard om te beleggen. Mits jij je eerst maar goed verdiept in de beschikbare brokers.

Heb je al een keuze gemaakt? Kies je voor Lynx of eToro? Of wil je misschien andere brokers met elkaar vergelijken?

Moeilijke keuze; Lynx of eToro?

Ja, kiezen tussen Lynx of eToro is niet makkelijk. Je hebt namelijk te maken met twee prima brokers, die kunnen bogen op prima reviews. Beide brokers worden gezien als veilig en betrouwbaar, al bestaan er tussen de twee brokers ook wel degelijk verschillen.

Wat zijn dan verschillen tussen Lynx of eToro?

De handelsmogelijkheden zijn bij Lynx wat uitgebreider. Daarvoor betaal je echter ook een hogere eerste inleg. Bij eToro kun je al beleggen vanaf een inlegbedrag van 200 dollar, zo’n 180 euro. Verder betaal je bij eToro geen commissie- en beheerkosten en kun je eToro het best omschrijven als een zeer sociaal handelsplatform.

Welke informatie vind je hier op BrokersVergelijken.nl?

Op BrokersVergelijken.nl krijg je altijd onafhankelijke informatie over de beste brokers. Je kunt deze brokers hier vervolgens goed en snel met elkaar vergelijken. Op basis daarvan, weet je zeker dat je een broker kiest die aansluit bij jouw wensen en eisen.

5/5 - (19 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)