Trade Republic of Plus500

Als je wilt gaan beleggen dan heb je ruim voldoende keuze uit verschillende brokers. Het gaat erom precies die broker te vinden die past bij jouw wensen en die je ook nog eens de beste voorwaarden kan geven. Hier op brokersvergelijken.nl kun je de brokers met elkaar vergelijken. Om je extra informatie te geven over de brokers waarmee je kunt werken, gaan we hier in op de keuze tussen Trade Republic of Plus500.

Lees meer over Trade Republic >
of

Lees vrijblijvend meer info over Plus500 >

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's.

Trade Republic of Plus500; kiezen tussen twee moderne brokers

Met Trade Republic en Plus500 heb je te maken met twee moderne brokers. Trade Republic bouwde vanaf 2015 een geheel nieuwe bank met alleen transparante producten. Missie van de Duitse broker is om iedereen toegang te bieden tot financiële markten bieden zodat iedereen mee kan profiteren van de groeiende economie. In 2019 kreeg het een bankvergunning. Trade Republic is een mobile only trader en daarmee de bank van de toekomst. Opvallend is het gebruiksgemak dat deze broker biedt.

Betrouwbaar beleggen

Ook Plus500 staat bekend om het goede beleggingsplatform waarmee je kunt beleggen. Beide brokers hebben gemeen dat je op elk gewenst moment transacties kunt doen. Is dat bij Trade Republic alleen mobiel, daar kan dat bij Plus500 via PC of via een app op je smartphone met een iOS of Android besturingssysteem. Wat beide brokers ook al gemeen hebben is de betrouwbaarheid en veiligheid die geboden wordt, ook bepaald niet onbelangrijk. Zo staat Plus500 onder toezicht van onder meer de Britse FCA, CySEC en ASIC. Trade Republic wordt onder meer in de gaten gehouden door de Bundesbank. Dat zit dus wel snor.

Moderne technologie en de bank van de toekomst

Trade Republic is nog erg jong en daardoor bedient het zich van alleen de meest moderne technologie en automatisering. Om die reden blijkt dat de helft van de nieuwe klanten beginners zijn in de beleggingswereld. Ze redden zich meteen met de aangeboden app hetgeen alles zegt over de mate van gebruiksvriendelijkheid.

Beide brokers vragen allesbehalve de hoofdprijs

Bij Trade Republic kun je prima werken met spaarplannen (rond de 4000), aandelen en ETF’s (zo rond de 9.000 aandelen), duizenden derivaten en tegenwoordig ook de crypto’s bitcoin en ethereum. Bij Plus500 kun je CDF’s op aandelen verhandelen, net als in forex en grondstoffen. Beide brokers houden de kosten zeer laag. Plus500 rekent geen commissie over de verhandelde financiële producten. Ook Trade Republic houdt de kosten zo laag mogelijk. Het wil het immers voor iedereen mogelijk maken om te beleggen.

Geen verkeerde keuze

Beide brokers zijn erg ambitieus. Trade Republic veroverde eerst Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, maar wil nu ook de rest van Europa gaan bedienen. De ambities van Plus500 zijn minstens even groot. Trade Republic of Plus500; dat is al met al een lastige keuze. Een verkeerde keuze kun je gelukkig niet maken. Je zit bij beide brokers gewoon prima.

Is er veel verschil tussen de brokers Trade Republic en Plus500?

Uiteraard bestaan er verschillen tussen de brokers, die beide echter een modern inslag hebben. Trade Republic is mobile only en dat is Plus500 niet. Ook wat betreft de te verhandelen producten lopen beide brokers niet erg uiteen, net als het feit dat ze beide lage kosten hanteren.

Zijn Trade Republic en Plus500 veilig?

Ondanks de verschillen kun je met recht zeggen dat zowel Trade Republic als Plus500 uiterst betrouwbare brokers zijn. Trade Republic staat onder toezicht van onder meer de Bundesbank. Plus500 wordt scherp in de gaten gehouden door het Britse FCA, CySEC en ASIC.

Wat kan brokersvergelijken.nl precies voor je betekenen?

Op deze website kun je de brokers snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Door dat te doen vind je de voor jou beste broker. Dat is een broker die aansluit bij jouw wensen en die de beste voorwaarden biedt.

5/5 - (16 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen