Welke aandelen kopen in 2022 tijdens de marktcorrectie?

De marktcorrectie heeft nogal wat gevolgen voor de handel in aandelen. De aandelen in technologiebedrijven met hoge waarderingen waren als eerste ‘aan de beurt’. De stijgende obligatierendementen hebben namelijk de neiging op groeiaandelen onevenredig zwaar te belasten. Dit heeft te maken met de toekomstige winstgroei die onaantrekkelijker wordt naarmate de rente stijgt. En de rente stijgt als gevolg van de marktcorrectie. De grote vraag is dus; welke aandelen kopen in 2022 tijdens de marktcorrectie.

Populair onder onze bezoekers: Verdien geld door aandelen te kopen en te verkopen met Freedom24 zodra ze op de beurs worden genoteerd. De prijzen kunnen met tientallen of zelfs honderden procenten stijgen! Bekijk de mogelijkheden hier >

Welke aandelen kopen in 2022 tijdens de marktcorrectie?

Ondertussen wordt duidelijker en duidelijker wat nou precies de portefeuillestrategie voor 2022 gaat worden. Het blijkt in de huidige situatie namelijk de moeite waard om een meer afwachtende houding aan te nemen. Het is slim te kijken hoe de marktaandelen zullen gaan reageren op de marktcorrectie. Het is vervolgens verstandig om de belangrijkste weerstandsniveaus te gaan volgen. Denk bij aandelen bijvoorbeeld aan Alibaba en NVIDIA.

Noodzakelijk om de parallelle kanalen van daling te doorbreken

Kijken we puur technisch. Het zal noodzakelijk zijn om parallelle kanalen van daling te doorbreken. Op de Nasdaq is dat 14600, de S&P 500 is dan 4450 en op de Dow Jones Index is dat 34400. In het geval van een rebound, kan het als belegger in 2022 zeer de moeite waard zijn om aandacht te besteden aan de meer getroffen sectoren. Dit zijn specifiek de technologie en de groeisectoren. Je kunt dan denken aan biotech, de secundaire markten, IPO’s, zonne-energie, EV, clouds, halfgeleiders en andere sectoren die ondanks alles nog steeds een solide stijging hebben afgezet tegen de gemiddelde richtprijzen.

Zoek je een geschikte broker, kijk dan naar Freedom24

Ben je een meer conservatieve belegger? Dan zou je in 2022 kunnen denken aan sectoren als bijvoorbeeld nutsvoorzieningen, basisconsumptie goederen en de gezondheidszorg. Ook goud en hoogwaardige obligaties kunnen zeer aantrekkelijk zijn. Wil je ondanks de marktcorrectie toch gaan beleggen en zoek je een geschikte broker? Kijk dan eens naar Freedom24. Een aantrekkelijke broker in vergelijking met andere aanbieders om te beleggen.

Goede voorwaarden voor de Europese belegger

Kies je voor de broker die Freedom24 heet, dan kies je voor een broker die beleggingen echt voor iedereen makkelijk maakt. Belegen bij deze broker kan snel en simpel. Al binnen minuten heb je een effectenrekening geopend en kun je aan de slag. Kiezen voor Freedom24, dan is het mogelijk om te handelen in aandelen, ETF’s, obligaties, futures en opties op de belangrijkste Amerikaanse, Aziatische en Europese beurzen. Freedom24 kan je als Europese belegger zeer goede voorwaarden bieden.

Goed om te weten: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van kapitaalverlies in.

4.9/5 - (14 stemmen)
Kasper de Wijs, expert beleggen
Laatste berichten van Kasper de Wijs, expert beleggen (alles zien)

Plaats een reactie