Binck of eToro?

Binck of eToro

Wat ga je doen met je geld? Wil je dat zelf gaan beleggen of laat je dat liever aan de experts over?  Gelukkig heb je tegenwoordig volop keuze tussen aanbieders die online beleggen mogelijk maken. Het kan zomaar eens zijn dat je  uiteindelijk kiest tussen Binck en eToro.  Hoewel er wel degelijk overeenkomsten zijn tussen deze twee aanbieders, zijn er ook significante verschillen. We beschrijven die verschillen hier, zoals je elders op dit platform  meer brokers met elkaar kunt vergelijken. Pas als je dat goed gedaan hebt, maak je een keuze voor de voor jou meest geschikte broker. En nooit eerder!

Binck leert je wat beleggen eigenlijk precies inhoudt

Hoewel je bij zowel Binck als eToro prima uit de voeten kunt, heeft Binck een bankvergunning en dat heeft eToro niet. Daarmee is meteen het eerste verschil genoemd. Er zijn er echter mee. Hoewel je bij zowel eToro als Binck  zelf kunt beleggen, gaat het bij Binck net even een stapje verder. Je kunt zeggen dat je daar écht leert beleggen en leert wat beleggen eigenlijk is. Het educatieve gedeelte is groter. Zo kun je een beroep doen op interessante video’s die je leren hoe je het best kunt beleggen.

Geen commissie- en beheerkosten bij eToro; royale bonus bij Binck

Zowel Binck als eToro bieden ‘zelf beleggen’ aan. Kies je voor Binck, dan stap je gemakkelijk in met een minimale inleg van een euro.  Dat is bij eToro anders. Daar dien je tenminste 200 dollar (180 euro) in te leggen.  Bij beide aanbieders open je een gratis rekening en bij Binck word je écht welkom geheten. Wat heet. Je krijgt na aanmelding namelijk 200 euro aan transactietegoed.  Een dergelijke bonus zit er bij eToro niet in. Aan de andere kant biedt eToro de mogelijkheid om aandelen te kopen zonder dat je te maken krijgt met commissie- of beheerkosten.

‘Je staat er niet alleen voor’

Groot verschil is ook dat de nadruk bij eToro echt ligt op zelf beleggen. En dat gaat gemakkelijk. Je maakt een account aan, je stort de minimale 180 euro, je kiest een aandeel en klikt op handelen. Heb je dat gedaan? Dan heb je een aandeel gekocht, zonde dus commissie en beheerkosten kwijt te zijn. Ook Binck staat voor zelf beleggen, maar daar is toch iets meer ondersteuning.  Of zoals ze dat zelf aangeven; ‘je staat er niet alleen voor’.

Kopieer het beleggersgedrag van de meer ervaren belegger

eToro is vooral een groot, sociaal handelsplatform waar je niet te maken krijgt met commissiekosten. eToro bied je in tegenstelling tot Binck de optie om  het gedrag van ervaren beleggers te kopieren en op beide platformen kunnen zowel de beginnende als de meer gevorderde beleggers terecht. Zet je de platformen van beide aanbieders tegen elkaar af, dan kun je die van eToro wellicht ietsje gebruiksvriendelijker noemen . Je zou het ontbreken van een meta trader handelsplatform een klein nadeeltje kunnen noemen van eToro, terwijl de spreads voor cryptovaluta ietsje aan de hoge kant zijn. Binck?  Dat blinkt uit in educatiemogelijkheden, het leert je echt zelf beleggen. Bovendien is sprake van een zeer gebruiksvriendelijke klantenservice.

Weet met wie je zaken doet

Hoewel je ook bij beleggen geen enkele garantie hebt, wagen zich toch steeds eer mensen in de wereld van de aandelen en beleggen. Er kan ook snel een beter rendement gescoord worden  in vergelijking met een spaarrekening. Dat kan je tegenwoordig zelfs geld kosten. Kom goed beslagen ten ijs en vergelijk de brokers waar je mee kunt gaan beleggen. Weet met wie je zaken gaat doen. Dat kan prima hier op dit platform. Want ook in de wereld van beleggen en aandelen is kennis simpelweg macht.

Brokers Vergelijken